Word energiecoach

Onze energiecoaches komen bij mensen thuis die geldzorgen hebben vanwege een hoge energierekening. Zij kunnen direct helpen met tips en uitleg. Wil jij bewoners in Den Haag helpen hun energierekening blijvend omlaag te krijgen? Word dan energiecoach!

Hoe Energiecoach Rick helpt

Hoe Energiecoach Rick helpt

“Ik vind het fijn dat ik kan helpen bij mensen om me heen die in een minder goed geïsoleerd huis wonen.”

Word energiecoach

Hoe helpt een coach?

De energiecoach geeft tips over de verschillende mogelijkheden om meer vat te krijgen op het energieverbruik. Huishoudens krijgen gratis een aantal energiebesparende producten die ze samen met de energiecoach kunnen installeren. Dit alles om het energieverbruik te verlagen. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn.

Opleiding en begeleiding

De kneepjes van het energie besparen leren we je in een doeltreffende training. Deze omvat drie avonden of drie halve dagen. Daarnaast komen de energiecoaches regelmatig bij elkaar om ervaringen en tips uit te wisselen.

Tijdsbesteding en vergoeding

Het maakt niet uit hoeveel tijd je beschikbaar hebt, of je nu één, vijf of tien huishoudens begeleidt: je bent welkom! Houd rekening met minstens twee bezoeken per huishouden.

Als vrijwilliger krijg je een vrijwilligersvergoeding. Die kun je zelf houden of doneren aan de Energiebank.

Veelgestelde vragen

Je kunt je aanmelden om energiecoach te worden via [email protected] of door te bellen naar 06 10818810. We kunnen ook een kennismaking plannen. Dan vertellen we je meer over wat het inhoudt om energiecoach te zijn.

Als energiecoach vragen we je beschikbaar te zijn voor minimaal twee gesprekken per maand. We vragen je ook op zijn minst twee jaar energiecoach te blijven. Je krijgt van ons een training waarin je alles leert dat je nodig hebt om bewoners volledig te adviseren.

De opleiding die we aanbieden kost drie dagdelen. Daarnaast ga je met een ervaren energiecoach meelopen. Deze opleiding is verplicht voor alle energiecoaches die voor ons in actie komen.

Daarnaast vragen we alle coaches een VOG te overleggen. Dat is onderdeel van ons vrijwilligersbeleid.

Wil je meer weten? Neem dan contactop via [email protected] of bel 06 10818810.

Als energiecoach vragen we je beschikbaar te zijn voor minimaal twee gesprekken per maand. Een gesprek kost, inclusief het maken van de afspraak en de verslaglegging, ongeveer vier uur.
Ga naar de inhoud