Wij helpen je blijvend energie te besparen

De vrijwilligers van de Energiebank helpen iedereen die elke maand weer moeite heeft met het betalen van de energierekening.

Waar kun je ons vinden?

De aanpak van de Energiebank werkt

De aanpak van de Energiebank werkt

Onderzoek van TNO bewijst dat onze aanpak écht leidt tot een lagere energierekening en positief effect heeft op de mensen!

‘Wij geven je de energie om mee te doen’

Als energiecoach in Arnhem heb ik deze winter veel mensen geholpen om warm te blijven.
Ook bewoners die minder goed Nederlands spreken kan ik goed ondersteunen tijdens huisbezoeken.
Het geeft me enorm veel voldoening om mensen te helpen energie te besparen en lagere rekeningen te realiseren. Kan ik jou ook helpen?

Veelgestelde vragen

Vaak kan de energierekening al flink dalen met een aantal aanpassingen. Op onze bespaarplacemat vind je een overzicht met alle dingen die je zelf kunt doen in huis. Neem contact op met je lokale energiebank voor ondersteuning hierbij. De coach zal dan ook bekijken of je jouw huis energiezuiniger kunt maken met energiebesparende producten zoals led-lampen of isolatiefolie. Samen kunnen jullie uitzoeken of je in aanmerking komt voor regelingen of subsidies voor verduurzaming van je woning. Bijvoorbeeld de witgoedregeling of subsidie voor isolatie van het dak.

Je kunt op vele manieren bijdragen aan het bestrijden van energie-armoede. Wellicht ben je geïnteresseerd aan de slag te gaan als vrijwillige coach. Kijk hiervoor op de pagina’s van de lokale Energiebanken op deze site. Daar staan vaak oproepen. Je vindt daar ook de contactgegevens van jouw lokale Energiebank.
Hulp aan de Energiebank in de vorm van geld of energiebesparende middelen is uiteraard ook altijd welkom. Op de pagina Ik wil helpen vind je er alle informatie over.

We zijn altijd op zoek naar mensen die zelf een Energiebank op willen zetten voor de eigen plaats, stad of regio. Zo kunnen we op nog meer plekken huishoudens in energiearmoede helpen. Dit kan als zelfstandig initiatief maar ook in samenwerking met een reeds bestaande organisatie. Er zijn vele vormen mogelijk.
Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden en de ondersteuning die wij kunnen bieden.

Samen gaan we voor een Nederland waar iedereen mee kan doen

Ga naar de inhoud