Over ons

Stichting Energiebank Hulst heeft als missie energie-ongelijkheid te bestrijden. Hiervoor zet zij zich binnen de gemeente in met de vrijwilligers die huishoudens ondersteunen die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

 

 

Missie en visie

Zo’n driekwart miljoen huishoudens in Nederland kunnen de energierekening niet betalen. Is dat niet veel? Als je rondloopt met zulke financiële zorgen, dan lukt het niet altijd om volwaardig mee te doen met de maatschappij. En al helemaal niet met de energietransitie. Terwijl juist hier kansen liggen om blijvend energie te besparen en je rekening te verlagen.

Daarom gaan wij voor een Nederland waarin ook mensen die moeite hebben met het betalen van de energierekening mee kunnen doen met de energietransitie.

Samenwerking

Energiebank Hulst werkt samen met een groot aantal partijen in de gemeente. Dit zijn met name initiatieven die een soortgelijke doelstelling hebben als wij, in het bereiken en helpen van zoveel mogelijk huishoudens. Denk hierbij aan de gemeente, Hulst voor Elkaar, Schuldhulpmaatje, woningbouwverenigingen en nog vele anderen

Bent u geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking? Neem dan gerust contact op

Energiebank Hulst

De EnergieBank Hulst is net als Energiebank Sluis een project onder de vlag van Stichting Samen voor Zeeuws-Vlaanderen. In deze stichting zijn ook Schuldhulpmaatje Hulst, Terneuzen en Sluis onder gebracht.

Ons werkgebied is de gemeente Hulst

Stichting Samen voor Zeeuws-Vlaanderen is erkend als een ANBI Stichting (‘Algemeen Nut Beogende Instelling’). Dit betekent onder andere dat schenkingen op de inkomstenbelasting van de schenker in mindering kunnen worden gebracht.

Het correspondentie adres van de Stichting Samen voor Zeeuws Vlaanderen is:

Carmelweg 19
4561 XE  Hulst

KvK 71626808

Ga naar de inhoud