Haarlemmermeer zoekt een coördinator

De Stichting Energiebank Haarlemmermeer heeft als doel energie als eerste levensbehoefte betaalbaar te houden voor iedereen. In Haarlemmermeer zijn er ongeveer 6.000  huishoudens die moeite hebben om hun energierekening te betalen. Door de oplopende energieprijzen worden dit er steeds meer. Het is onze missie om deze mensen te helpen bij het besparen van energie en ze meer grip te geven op hun energierekening.

De vrijwilligers van de Energiebank gaan op huisbezoek om samen met de bewoners te praten over energie besparen. Ze nemen de energierekening door, kijken welke apparaten veel energie verbruiken en ze delen energiebesparende materialen uit. Naast deze energiecoaching organiseren we fixacties, onder andere voor bedrijven waarbij medewerkers na een spoedcursus een middag op huisbezoek gaan om de energiebesparende materialen voor de bewoners te installeren. Ook verzorgen we groepstrainingen en voorlichting op informatiemarkten en buurtbijeenkomsten. Om al deze activiteiten te organiseren en de mensen en organisaties waarmee we samenwerken te verbinden, zoeken we een bevlogen:

Coördinator – inzet 28 uur per week

Voor deze uitdagende en brede functie zoeken we een maatschappelijk betrokken persoon die het leuk vindt om meerdere ballen in de lucht te houden en die graag met mensen werkt. Iemand met het hart op de goede plek, met affiniteit met duurzaamheid, een verbinder en een inspirator die met plezier samenwerkt met de energiecoaches, andere organisaties en ons bestuur. We zoeken een veelzijdige spin in het web die zelfstandig werkt, meedenkt met de koers én graag midden in de praktijk te staan.

De coördinator wordt aangestuurd door de voorzitter en werkt samen met het bestuur, de collega’s van NMCX Centrum voor Duurzaamheid, het Energieloket, Energiebedrijf Tegenstroom, woningcorporatie Ymere en de gemeente. Het betreft een zelfstandige functie midden in een bruisend netwerk van mensen die actief zijn met de energietransitie en betaalbaarheid van energie.

Taakomschrijving
De coördinator heeft drie belangrijke werkvelden:

Aansturing energiecoaches
Als coördinator organiseer en faciliteer je het werk van de energiecoaches. Je zorgt ervoor dat ze getraind worden, brengt ze in contact met bewoners en regelt de energiebesparende materialen. Je bent hun aanspreekpunt. Je zorgt ervoor dat de coaches zich gesteund voelen om hun werk goed te kunnen doen. Je geeft ze feedback en organiseert intervisiebijeenkomsten voor gezelligheid en verdieping.

Werving cliënten
Je bent verantwoordelijk voor het werven van kwetsbare huishoudens voor de Energiebank. Je doet dit via het netwerk van de Energiebank, op locatie bij andere organisaties en door voorlichting te geven op bijeenkomsten en informatiemarkten.

Organisatie, vernieuwing en communicatie
Je bent de spil in onze organisatie. Je ondersteunt het bestuur en verzorgt het contact met de organisaties in Haarlemmermeer waarmee we samenwerken en met met het landelijk netwerk van Energiebanken.

Je organiseert fixacties en andere bijeenkomsten. Je bent verantwoordelijk voor de deelname van de Energiebank aan het professionele fixteam dat we recent samen met de gemeente en Ymere hebben opgezet. Je denkt na over activiteiten of acties om de impact van ons werk te vergroten en onze doelstellingen nog beter te bereiken.

Tot slot ben je medeverantwoordelijk voor de communicatie, in samenwerking met de communicatieadviseur en het bestuurslid communicatie. Je denkt mee over de inhoud van de eigen website, schrijft nieuwsartikelen voor de site en verzorgt de maandelijkse nieuwsbrief.

Profiel

  • Je bent een bevlogen en sociaal betrokken ‘mensen-mens’ met affiniteit met duurzaamheid.
  • Je houdt van afwisseling bureauwerk en praktijk.
  • Je kan zelfstandig werken en een administratie voeren.
  • Je houdt van organiseren.
  • Je vindt het niet erg om af en toe in de avonduren en het weekend te werken.
  • Je kan goed schrijven.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden
De Energiebank zoekt iemand die zich voor langere tijd aan onze organisatie wil verbinden. We bieden een contract als zelfstandige of een dienstverband voor 28 uur. Belangrijk daarbij is dat dit een gemiddeld aantal uren is. Tijdens het stookseizoen (van oktober tot maart) wordt meer inzet van de coördinator verwacht dan daarbuiten (april-september). Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Andere arbeidsvoorwaarden gaan in overleg.

De Energiebank houdt kantoor bij het Centrum voor Duurzaamheid NMCX in Hoofddorp. Daar organiseren we trainingen, houden we bijeenkomsten en krijgen de energiecoaches hun materialen. Er is daar een werkplek en je kunt ook thuiswerken.

Solliciteren
We ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag uiterlijk 5 mei 2024 via [email protected]

Meer informatie?
Remco Pols, voorzitter Energiebank Haarlemmermeer 06-20496025
Maaike Ballieux, bestuurslid Energiebank Haarlemmermeer 06-23456281